Confidenţialitate

Belgia: Anchetă după atentate. Spitalele au nevoie de sânge pentru răniți

Crucea Roşie a făcut un apel către belgieni să doneze sânge pentru victimele atentatelor teroriste de  dimineaţă. Sunt peste 230 de răniţi, dintre care câteva zeci în stare gravă. Spitalele din Bruxelles au anunțat că au mare nevoie de sânge din grupele O şi A.

Bombele de pe aeroport au conținut cuie, potrivit managerului spitalului universitar din Louvain. Majoritatea răniților internați în acest spital au fracturi, arsuri și tăieturi grave cauzate de obiecte metalice.

Între timp, Procuratura din Bruxelles verifică dacă există vreo legătură între atentatele de marţi dimineaţă şi cele comise anul trecut în Paris, soldate cu 130 de morţi. La perchezițiile efectuate  în zona Schaerbeek au fost găsite un dispozitiv exploziv artizanal care conținea cuie, mai multe produse chimice şi un drapel al reţelei teroriste Stat Islamic. Experţi din cadrul serviciilor de informaţii au avertizat în mai multe rânduri că reţeaua teroristă Stat Islamic ar putea comite atacuri cu arme chimice.

Pe de altă parte, mai mulţi ofiţeri de securitate au susţinut că atacul ar putea să fie o răzbunare după capturarea –săptămîna trecută- a teroristului Salah Abdeslam. Singurul terorist supravietuitor al atacurilor din Paris, acesta a stat ascuns 4 luni în cartierul Molenbeek din Bruxelles. Una dintre ipoteze este aceea ca o celulă teroristă, care avea legături cu Salah Abdeslam, să fi lovit acum Bruxelles-ul, pentru că arestarea acestuia ar fi putut să îi dea de gol.