Confidenţialitate

BEC respinge cererea de prelungire a votului

Potrivit unor surse din BEC, reprezentanții instituției au respins solicitarea Ministerului de Interne pentru prelungirea votului și după ora 21.

PSD a trimis, la scurt timp după adresa MAI, o cerere de respingere pentru că “nu întrunește cerințele de legalitate” și “este de natură a încălca competența materială a BEC”.

“Recomandarea MAI nu poate fi primită, deoarece extinde sfera de aplicare a legii pentru a include în mod artificial în noțiunea de local al secției de vot aleile, trotuarele sau chiar perimetrul nedefinit aflst în vecinătatea secției de votare. Se constată astfel că nu există niciun fel de reper concret de determinare a arealului sau al numărului de persoane ce ar putea vota după ora 21.00, conform recomandării ministerului”, se arată în întâmpinarea către Biroul Electoral Central semnată de președintele PSD Marcel Ciolacu.

În altă ordine de idei, Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a făcut un apel către președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare să asigure fluidizarea accesului în funcție de numărul de cabine de vot disponibile, iar votarea să se desfășoare cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.