Confidenţialitate

Bebelușul botezat la Suceava a murit în urma asfixierii cu lichid, arată concluziile preliminare

Asfixia cu lichid este cauza morții bebelușului care a fost botezat duminică într-o biserică din municipiul Suceava. Concluziile preliminare aparțin medicilor legiști care au efectuat autopsia, dar care vor da verdictul final abia după ce vor analiza și în laborator probele recoltate de la micuț.

Autopsia care trebuia să aibă loc în cursul zilei de marți a fost amânată pentru miercuri, ca urmare a unei cereri depusă de preotul care a oficiat botezul.

Acesta a solicitat prezența unor experți independenți, care au putut fi prezenți la Suceava abia miercuri dimineață.

Primele concluzii arată că bebelușul a murit din cauza faptului că în plămânii săi a pătruns lichid. Ca urmare, copilul s-a sufocat și a intrat în stop cardio-respirator.

Legiștii nu au stabilit încă dacă băiatul s-a înecat cu apa din cristelniță sau dacă este vorba și de alt tip de lichid. Pentru a se pronunța în cunoștință de cauză, echipa de legiști care a efectuat autopsia va aștepta rezultatele probelor recoltate, care vor indica ce lichid se afla în plămânul bebelușului.

În vârstă de numai 6 săptămâni, micuțul a murit în dimineața zilei de luni, la mai puțin de 20 de ore după ce a intrat în stop cardio-respirator.

Incidentul a avut loc la scurt timp după ce bebelușul a fost botezat, iar preotul l-a scufundat în apă complet. Echipajul SMURD chemat la fața locului l-a resuscitat și l-a transportat la Spitalul Județean Suceava, unde ulterior a murit.