Bazarul din Suceava s-a redeschis cu amenzi pentru comercianți și cumpărători

Prima zi de redeschidere a Bazarului care funcționează în municipiul Suceava, și care este cel mai mare centru comercial al orașului, a venit și cu aplicarea mai multor amenzi.

Au fost sancționați oamenii care nu au înțeles să respecte regulile impuse de autorități și care au fost condiții obligatorii în acordarea avizului de reluare a activității.

Primele ore de funcționare a Bazarului s-au lăsat cu acordarea unui număr de 13 amenzi, fiecare în valoare de câte 500 de lei.

Este amenda minimă prevăzută de lege pentru cei care trebuie să poarte mască de protecție și nu o fac sau pentru cei care o poartă necorespunzător.

Cei mai mulți dintre oamenii amendați au invocat faptul că se sufocă și masca îi deranjează în activitate.

Ovidiu Doroftei, șeful Poliției Locale Suceava, a spus că au mai existat și cazuri de persoane care au refuzat să le fie luată temperatura cu ajutorul termoscanerului și cărora li s-a interzis accesul în incinta Bazarului.

Pentru a face față afluxului de clienți la care se așteptau, conducerea Poliției Locale Suceava a trimis în Bazar 16 angajați, iar dacă era nevoie numărul acestora putea fi suplimentat.

Un dispozitiv asemănător este pregătit și pentru zilele următoare, când se așteaptă ca numărul celor care vor veni în acest centru comercial să crească.

Bazarul, cel mai mare complex comercial din municipiul Suceava, și-a reluat activitatea după două luni și jumătate de pauză cauzată de pandemia de coronavirus.

Aici lucrează peste 2.000 de comercianți, cărora li se adaugă zilnic alte câteva mii de clienți, iar nerespectarea măsurilor de distanțare socială și protecție ar putea declanșa un focar epidemiologic de proporții semnificative.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS