Confidenţialitate

Bătut și înfometat în mod repetat, coșmarul alături de tată a luat sfârșit pentru un băiat de 13 ani. Părintele este monitorizat acum cu o brățară electronică

Un băiat de 13 ani din Vrancea a trăit un adevărat coșmar alături de tatăl său, care îl bătea și îl înfometa în mod repetat. Totul a luat sfârșit când băiatul și-a făcut curaj și i-a povestit mamei, care a anunțat imediat poliția. Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu, iar bărbatul este monitorizat cu brățară electronică.

Băiatul de 13 ani din comuna Cotești locuia cu tată său în urma divorțului părinților. Viața alături de tată era însă un calvar pentru el.

Era ținut flămând și lovit de tatăl său, de 35 de ani,  în mod repetat. Sătul să îndure coșmarul zilnic, băiatul i-a povestit mamei ce i se ântîmplă, iar femeia a anunțat imediat poliția.

Bărbatul nu a fost găsit acasă, el fiind identificat în Focșani și dus la audieri la sediul poliției municipiului.

Potrivit anchetatorilor, el și-a recunoscut faptele, iar loviturile de pe trupul băiatului au confirmat totul.

Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriou pentru 5 zile, iar băiatul a fost preluat în siguranță de mama lui.

Tatăl este cercetat pentru violenţă în familie și rele tratamente aplicate minorului și va fi monitorizat cu ajutorul brățării electronice.

Vrancea este, alături de București, Mureș și Iași, județ pilot în implementarea monitorizării cu ajutorul brățării electronice, sistem funcțional de la 1 octombrie.

Acesta este al doilea caz de monitorizare a unei persoane cu brățara electronică, în primul fiind vorba tot despre abuzarea unui copil.

Citește și: Primul agresor monitorizat cu brățară electronică în România, arestat. Individul își tăiase dispozitivul de la gleznă

Foto: Shutterstock