Confidenţialitate

Bătrânii de la un Centru din Gorj s-au îmbolnăvit din cauza apei infestate cu fecale

Anchetă la Direcţia Generală de asistenţă socială şi protecţia copilului Gorj, după ce s-a aflat că persoanele dintr-un Centru de bătrâni au băut, timp de 3 ani, apă infestată cu fecale.

Mulţi dintre beneficiari s-au îmbolnăvit grav, dar conducerea centrului nu a anunţat direcţia pentru a remedia problema. Astăzi, rezultatele probelor de apă, recoltate de inspectorii de sănătate publică, au confirmat că aceasta este infestată cu germeni, printre care şi E.coli – transmite corespondenta Europa FM, Gabriela Mladin.

Cei aproximativ 100 de beneficiari ai Centrului de Bătrâni din Suseni au băut din 2014 apa infestată cu fecale. Centrul are sursa de apă proprie, iar în urmă cu 3 ani, o lucrare de extindere a clădirii a dus la fisurarea fosei septice şi deversarea resturilor în conducta de apă. Primele care au sesizat problema au fost cadrele medicale.

În afara culorii şi gustului ciudat al apei, asistentele au constatat ca beneficiarii se înbolnăvesc, acuzând dureri abdominale si chiar deshidratare.

Pentru că cei din conducerea centrului nu au luat nicio măsură, angajaţii au efectuat, pe cont propriu, analizele la apă, iar rezultatul a confirmat bănuiala.

Cu toate acestea, directorul centrului de bătrani a dispus ca apa să fie folosită în continuare pentru spălatul vaselor şi igiena beneficiarilor.

Abia acum, informaţiile au apărut în presă, iar cei de la Direcţia de sanătate publică au luat, oficial probe de apă.

Rezultatul venit astăzi a dus la sistarea imediată a apei. Aceasta conţine peste 300 de germeni, printre care E.coli, si alti enterococi, stafilococi si streptococci. Centrul a fost amendat şi cu suma de 2.000 de lei.