Confidenţialitate

Bătălia pentru viață

În lunga listă de recorduri triste pe care România le deține se înscrie și ocuparea primului loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea infantilă.

Nu de puține ori, politicienii au promis că vor lua măsuri pentru a rezolva problemele cu care se confruntă maternitățile, că vor fi făcute investiții pentru renovarea lor și vor fi cumpărate aparate medicale de ultimă generație. Investițiile promise de politicieni întârzie să apară, dar, în schimb, implicarea societății civile salvează vieți.

Peste 24.000 de nou-născuți au primit în România o șansă la viață, datorită unui programului derulat de organizația non guvernamentală Salvati  Copiii România. Doar în 2016, aceasta a dotat cu aparatură medicală de specialitate 31 de maternităţi. Anul acesta, Salvați Copiii își propune să dotezezu cu aparatură medicală  33 de maternități.

Îm București, Maternitatea Filantropia a primit un incubator de ultimă generație care îi poate salva pe copiii născuți prematur ori cu afecțiuni grave.  Este practic prima locuință a unor nou-născuți bolnavi, un aparat care le asigură supraviețuirea, spune șefa secției de neonatologie, medicul Mihaela Demetrian. Împreună am vizitat  secția de Terapie Intensivă de la Filantropia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Femeie de afaceri dar și mamă a trei copii,  Amalia Năstase este unul dintre ambasadorii Salvați Copiii și spune că ONG-urile au ajuns să facă acum ce ar trebui să facă de fapt Ministerul Sănătății.  De ce ajung ONG-urile să facă treaba autorităților? Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Organizației Salvați Copiii, spune că nu poți rămâne nepăsător, că suferința celor care au nevoie de sprijin este atât de mare încât nimeni nu mai poate aștepta mobilizarea statului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Toti cei care doresc să sprijine Salvați Copiii pot descarca formularele 230 si 200, precompletate cu datele de identificare ale organizației, de la adresa http://salvaticopiii.ro/doilasuta/.  Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate și depuse personal la administrațiile financiare sau trimise prin poștă, cu confirmare de primire, până la data de 25 mai 2017. Suma nu trebuie menționata în formular, ea urmând să fie completată de administrația financiară.