Bătaie în studioul unei televiziuni. Victima – senator USR – își scoate certificat de medicină legală

Senatorul USR, Mihai Goțiu a fost în această dimineață la Institutul de Medicină Legală, pentru a-și scoate un certificat, după ce a fost lovit aseară, într-o emisiune TV, de Mirel Palada fost purtător de cuvânt în mandatul de premier al lui Victor Ponta.

Într-o pauză publicitară – și după ce Mihai Goțiu l-a numit „nesimțit” – Mirel Palada l-a lovit cu pumnul pe senatorul USR.

Parlamentarul Mihai Goţiu, aflat azi la IML, spune că va depune plângere penala împotriva lui Mirel Palada:

Ce afirmație l-a făcut pe Mirel Palada să își piardă cumpătul și să lovească?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM a încercat să-l contacteze și pe Mirel Palada. Acesta nu a răspuns însă. El s-a remarcat prin amenințările și injuriile adresate urnaliștilor dar colegilor din politică.

Dar cine este Mirel Palada? Fostul purtător de cuvânt al guvernului Ponta este cunoscut pentru amenințările și înjuriile adresate jurnaliștilor.

Mirel Palada a fost numit în septembrie 2013 consilier pentru strategii guvernamentale al premierului, iar după o lună, Victor Ponta anunţa că Palada a fost desemnat să îndeplinească „temporar”şi rolul de purtător de cuvânt al Guvernului.

Nu este prima oară când Mirel Palada se folosește injurii sau ironii, și în general le comunică pe contul său de Facebook.

Un mesaj cu care s-a făcut remarcat în opinia publică a fost cel în care spunea are o plăcere să „execute electric“ jurnalişti: citez” :Câta îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi“.

O alta remarca a lui Mirel Palada despre jurnalisti: Citez: “Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la proţap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este.”

Premierul de atunci, Victor Ponta a spus că nu a discutat cu Palada despre atitudinea sa, apoi şi-a nuanţat declaraţia, subliniind că i-ar fi spus că nu este de acord cu un asemenea mod de exprimare față de jurnalisti.

La scurt timp, Palada şi-a cerut scuze, tot pe Facebook, aproape ca un jurământ:„Respect dreptul la liberă exprimare al fiecărui jurnalist şi consider esenţial rolul presei într-o democraţie.”

Totuși, și-a dat demisia apoi, și a spus despre fostul său șef, Victor Ponta, citez:

„Văd că Ponta nu mă vrea în guvernul lui. O să plâng toată noaptea, o să-mi sfâșii hainele de pe mine, o să fac greva foamei. Toata viața mi-am dorit să lucrez într-un guvern condus de un mitoman diagnosticat, să fiu coleg cu o tută și să mă plimb în barca cu Fadoina la inundații.

După ce a plecat de la Guvern, s-a înscris în Partidul Romînia Unită, condus de fostul deputat Sebastian Ghiță.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS