Basescu: Viktor Ianukovici ar trebui sa isi anunte demisia

Într-o declarație la Palatul Cotroceni, președintele Traian Băsescu. a prezentat poziția oficială a României privind conflictul ruso-ucrainean.

România cere Rusiei să sisteze operațiunile militare de pe teritoriul Ucrainei şi consideră că ţara vecină este agresată de forţele Federaţiei Ruse. Într-o declarație la Palatul Cotroceni, președintele Traian Băsescu a subliniat că, deocamdată, țara noastră nu este amenințată de criza din Ucraina. Însă, apariția unui nou conflict înghețat în regiunea ar putea afecta România pe termen mediu și lung.

În același timp, șeful statului a declarat că Viktor Ianukovici şi-a pierdut legitimitatea prin părăsirea ţării sale într-un moment de criză şi ar trebui să îşi anunţe demisia.

Traian Băsescu a adăugat că în aceste moment Ucraina are nevoie de un acord imediat cu FMI, Banca Mondială și chiar cu Uniunea Europeană, în așa fel încât, pe de o parte, să aibă asigurate resursele pentru a nu intra în incapacitate de plată și, pe de altă parte, să înceapă un proces accelerat de modernizare a statului.