Basescu: UE si NATO ar trebui sa sprijine Ucraina cu tehnica militara

Potrivit lui Traian Băsescu, armata ucraineană are nevoie de tehnică militară, astfel încât aceasta să nu devină ‘carne de tun’.

România va cere la summit-ul Consiliului European ca statele Uniunii Europene și statele NATO să sprijine Ucraina cu tehnică militară, astfel încât armata acestei țări să nu devină ‘carne de tun’.

‘Soluțiile pe care le vom susține: statele membre UE și NATO să pună la dispoziția armatei ucrainene tehnică militară necesară pentru a nu face din armata ucraineană carne de tun, pentru a da șansa reechilibrării raportului de forțe’.

‘ Traian Băsescu a mai spus, înainte de a pleca la Bruxelles, că va susține și înăsprirea sancțiunilor la adresa Rusiei, în domeniile financiar-bancar, energie și tehnologie.

‘ Potrivit șefului statului, Moscova este responsabilă pentru instabilitatea din estul Ucrainei, prin susținerea milițiilor proruse, iar raportul de forțe de acum este în favoarea combatanților proruși.

” Șeful statului susține că, în ultimele 10 zile, Rusia a transferat milițiilor ruse tehnică militară de vârf, inclusiv armament greu.

‘ În plus, specialiști ruși în operarea tehnicilor de luptă îi ajută pe combatanții proruși.

”’ La Bruxelles se află și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko. Cel mai probabil acesta se va adresa direct celor 28 de lideri prezenți la summit.