Basescu: Romania cere noi sanctiuni impotriva Rusiei

Traian Băsescu susține că sancțiunile de până acum au produs efecte devastatoare economiei ruse.

Situația din Ucraina este din nou discutată astăzi la Consiliul European de la Bruxelles.

România, reprezentată de președintele în exericțiu Traian Băsescu, va cere noi sancțiuni împotriva Rusiei, acuzată că îi sprijină în continuare pe separatiștii pro-ruși.

Traian Băsescu susține că actualele sancțiuni au produs deja efecte devastoatoare economiei ruse. Președintele crede că, în cele din urmă, Vladimir Putin va renunța ușor la aroganță.

În plus, șeful statului acuză Rusia că vrea să creeze o nouă Transnistrie în regiunile Donețk și Lugansk.

‘În ceea ce ne priveşte, susţinem că situaţia din estul Ucrainei marcată prin oraşele Lugansk şi Doneţk, se îndreaptă către o situaţie de gen Transnistria. De asemenea, este evident pentru noi că Federaţia Rusă continuă să consolideze separatiştii, în estul Ucrainei, ceea ce impune, în opinia mea şi acest lucru îl voi susţine, creşterea nivelului de sancţiuni împotriva Moscovei. Este adevărat că sancţiunile de până acum au început să producă efecte devastatoare pentru economia Federaţiei Ruse. Cred că uşor, uşor domnul Putin o să renunţe la aroganţă. Am văzut declaraţia ministrului de Externe, Lavrov, făcută ieri sau alaltăieri, precum că Moscova nu intenţionează să facă din estul Ucrainei o nouă Crimee, ceea ce este un joc pentru copii. Nimeni nu spune că Federaţia Rusă vrea să enexeze estul Ucrainei, ci toţi spunem că Federaţia Rusă vrea să creeze o Transnistrie în estul Ucrainei’, a declarat Traian Băsescu.