Confidenţialitate

Baschet: U-BT l-a transferat pe Emanuel Căţe

U-Banca Transilvania anunță că l-a recrutat pe pivotul Emanuel Căţe de la UCAM Murcia.

Născut pe 30 iulie 1997, la Bucureşti, căpitanul naționalei a început baschetul în 2009, cu antrenorii Daniel şi Cristina Anica de la ACS Baller. Ulterior, a fost legitimat la Dinamo CSS6, de unde s-a transferat la ACS Dan Dacian. În cele din urmă, pe parcursul anului 2013 a atras atenţia celor de la Real Madrid, care l-au adus la academia de juniori. Timp de mai bine de trei ani, Emi s-a pregătit şi a jucat la celebra formaţie spaniolă, fiind coleg cu Luka Dončić. Împreună au câştigat, în 2015, Euroliga juniorilor.

În cele din urmă, Emanuel Căţe nu a făcut joncţiunea cu formaţia de seniori, ajungând sub formă de împrumut la Real Betis Sevilla. De asemenea, internaţionalul român a mai jucat la CB Prat, iar din 2018 şi până în prezent a activat la UCAM Murcia CB, amintește clubul ardelean.

Înalt de 2,06 metri, acesta a bifat peste 130 de meciuri în Liga ACB, considerată cea mai valoroasă întrecere internă din Europa. În sezonul precedent, Emi a înregistrat medii de 4.6 puncte, 3.7 recuperări şi 0.7 pase decisive în 34 de meciuri.

Începând cu 2017, Emanuel Căţe a devenit un om de bază pentru naţionala României, alături participând la EuroBasket. Performanţa carierei sub tricolor a bifat-o tot în 2017, când a câştigat Campionatul European U20, rezervat Diviziei B. Atunci, jucătorul a primit distincţia de MVP.

U Banca Transilvania Cluj şi-a păstrat titlul de campioană națională.

FOTO: Facebook.com/ubtcluj