Basarabia e România, dar Republica Moldova nu e – AUDIO

Reportaj de Andrei Crăciun, recorder.ro

În Lumea Europa FM, scriitorul și jurnalistul Andrei Crăciun ne-a oferit o viziune personală și sentimentală despre cum s-a schimbat Basarabia în ultimul deceniu și ce mai putem face cu Unirea.

”La Chișinău am ajuns zburând și multe cruci am mai lăsat atunci în aer, căci aeroflota Moldovei era de așa natură că te îmbia să îți pui nădejdea în bunul Dumnezeu că vei atinge, cu bine, din nou pământul.

Eram tânăr, eram ziarist, puțin poet, puțin nebun, îmi purtam părul lung și dat pe spate, păream aterizat din secolul XIX. Purtam palton și în mână duceam un geamantan. Era decembrie și ningea ca în clasicii ruși. Prezentam, firește, o aplecare spre patetism.

Venisem să văd cum se face presă în Moldova și așa am intrat în redacția unui mare ziar pro-românesc: Timpul. M-a întâmpinat astăzi regretatul gazetar Constantin Tănase. Domnul Tănase era un patriot român, un unionist, un bărbat masiv care pe birou ținea o cușmă. Mi-a dat pe mână niște lei moldovenești, mi-a asigurat o cazare bună și mi-a zis să umblu prin oraș și să scriu ce văd, să dea la gazetă”, își începe povestea Andrei Crăciun.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS