BAROMETRU EUROPA FM: Care sunt, în opinia votanților, calitățile PSD, PNL și Alianța 2020 USR-PLUS

Barometru Europa FM pentru luna mai a analizat în profunzime opțiunile exprimate de participanții la sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM.

Potrivit datelor din BAROMETRU EUROPA FM din luna mai, PNL crește în opțiunile valide de vot, ajungând la 28,5%, PSD adună 21,1%, în scădere față de aprilie, iar a treia formațiune în opțiunile participanților la sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, este Alianța 2020 USR – PLUS, cu 19,6%.

În ceea ce privește motivele alegerii partidelor, respondenții la sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, au indicat ca motiv principal ”seriozitatea, implicarea și respectarea promisiunilor făcute”, ”binele țării” și că ”se preocupă de oameni”.

Dintre votanții PSD, cei mai mulți au indicat drept principal motiv al opțiunii lor că partidul ”are în vedere binele țării, se preocupă de oameni”.

În rândul votanților PNL, cea mai importantă caracteristică/însușire a acestui partid este ”seriozitatea, implicarea, respectarea promisiunilor făcute”.

Votanții Alianței 2020 USR-PLUS consideră că principalele calități ale acesteia sunt ”corectitudinea, cinstea, lupta împotriva corupției”.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS