Confidenţialitate

BAROMETRU EUROPA FM: 60 % dintre români au puțină și foarte puțină încredere în spitalele de stat din țara noastră

60 la sută dintre români au puțină și foarte puțină încredere în spitalele de stat din țara noastră. Nici Ministerul Sănătății nu stă prea bine la acest capitol. Doar 40 la sută dintre români mărturisesc că au încredere în această instituție, arată un sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM.

Când vine vorba despre sistemul medical din țara noastră, românii au cea mai mare încredere în medici. 70 la sută dintre persoanele intervievate au spus că au multă și foarte multă încredere în cadrele medicale. Pe locul imediat următor, se află spitalele private, cu o cotă de încredere de 60 la sută.

Potrivit sondajului IMAS, Colegiul Medicilor se bucură de o mai mare încredere din partea românilor decât Ministerul Sănătății. Aproape 50 la sută dintre români au încredere în forul care îi controlează și supraveghează pe medici, în vreme ce Ministerul Sănătății este apreciat de 40 la sută dintre români, alți 50 la sută susțin că nu au încredere în instituția de stat.

În spitalele de stat, au încredere doar 38 la sută dintre români. Alți peste peste 60 la sută sunt dezamăgiți de modul în care lucrează acestea.

Sondajul a fost realizat de IMAS în perioada 13-31 ianuarie și are o marjă de eroare de ± 3.1%. Au fost chestionate 1007 persoane cu vârsta de 18 ani și peste.