Confidenţialitate

Barna, USR: Nu avem motive să intrăm acum la guvernare | VIDEO

Uniunea Salvați România a făcut publică, miercuri seara, înregistrarea unui dialog online pe care liderul formațiunii l-a avut cu colegii săi, în contextul negocierilor politice de după debarcarea executivului condus de social-democrata Viorica Dăncilă.

Dan Barna a respins scenariul unei intrări “pe termen scurt” la guvernare, alături de liberali.

“Dacă intrăm acum la guvernare pur și simplu ne asociem și validăm PNL. De asta nu trebuie să cădem în capcana de a cere … nu știu, un minister, două-trei, PNL-ului … pentru că ne vor da orice. Dacă intrăm cu ei la guvernare și-i validăm, înseamnă pentru ei raiul pe pământ. Este exact ce așteptă și-și doresc de la noi. Marea lor chinuială era <>”, a spus prezidenaţiabilul USR – PLUS.

“Ideea e următoarea: dacă vor face bine, meritul o să fie al PNL, indiferent că avem noi unul-două ministere. Dacă vor face rău, ceea ce e o probabilitate, sau nu le va ieși, evident că va fi din vina USR-ului. Adică nu trebuie să fim super-genii să ne dăm seama cum funcționează lucrul acesta. Plus că am intra ca parteneri minoritari, în condițiile în care alegerile ne-au atătat că suntem acolo, aproape unii de ceilalți”, a adăugat Dan Barna.

“Noi nu am renunţat niciun moment la anticipate. Noi vedem soluţia anticipatelor, asta i-am spus azi dimineaţă (marţi dimineaţă – n.r.) lui Iohannis, el a spus că nu vrea să facem anticipate acum, pentru că ar însemna să păstrăm guvernul Dăncilă şi el consideră că asta nu poate fi explicat românilor. Eu i-am zis că tocmai că mai păstrăm 3 luni, 3 luni şi jumătate guvernul Dăncilă, dar după aceea scăpăm 10 ani de PSD. Altfel, punem acum o guvernare cârpită, chinuită, care nu o să facă decât să le umfle din nou bojocii PSD-ului”, a ținut să spună șeful USR.

Liderul USR a comentat, totodată, o recentă investigație a portalului Rise Project despre activitățile sale de dinainte de a intra în politică.

“Ancheta asta a început acum vreo două luni, două luni şi jumătate… M-au sunat cunoscuţi să îmi spună că au fost sunaţi să fie întrebaţi despre proiectele pe care le am, după care am aflat că, din minister, cineva le-a trimis şi asta mi-a confirmat cei din interviul pe care l-am avut, cineva le-a trimis dosarul cu toate rambursările companiei mele. Mi-au spus şi ei [Rise Project – n.r], la interviu, că este o anchetă pornită la pont, li s-a spus mergeţi şi faceţi o anchetă pe subiectul Dan Barna. De la asta au pornit, după care, timp de două luni, au tot mers pe la beneficiari de proiecte. Aceştia spuneau că au fost mulţumiţi, că a fost în regulă. Cei care aveau diverse nemulţumiri, au fost invitaţi la interviuri, s-au întâlnit cu ei şi au încercat să găsească cât mai multe elemente cu care să îşi construiască ancheta. Le-am spus celor de la Rise că şansa să găsiţi orice legat de corupţie este exclus. Cei de la Rise fac o muncă şi au o credibilitate importantă şi asta nu e puţin lucru, sunt de notorietate, habar n-am cine le-a sugerat ancheta, am încercat să aflu, dar nu am reuşit…”, a spus Dan Barna.
“Contractele pe care le-am avut au fost contracte câştigate la licitaţii, au fost făcute pe bune şi eu neavând nici schelete în dulap, nici părinţi în servicii, nici generali, nici Soroşi, nici nimic… Tot ce se poate inventa e să caute lucruri legate de activitatea mea profesională dinainte de a intra în politică pentru că eu am avut principiul ăsta foarte clar, în momentul în care am intrat în politică, am ieşit complet din firmă, chiar am ieşit…”, a precizat liderul USR.
“Deci ei [Rise Projesct – n.r] au luat nişte proiecte pe care le-au luat la puricat şi le-au ales numai pe cele care nu au funcţionat, adică cele care funcţionează şi merg mai departe … un centru de echitaţie, o brutărie …. cele care funcţionează, şi au rezistat, nu au fost menţionate pentru că nu serveau argumentaţiie în care Dan Barna a risipit… De fapt, nu au reuşit să facă nicio ştire de corupţie şi atunci au încercat să facă nişte asocieri din astea în care să pună la îndoială activitatea. E ca şi cum au luat un sac de făină, l-au cernut şi ce a rămas în ciur, adică nişte pietricele, nişte boabe de neghină, alea le-au folosit, adică total neporfesionist. Au fost 15 proiecte din care 5 funcţionează, alte 4 sunt deschise şi disponibile, alte trei nu au funcţionat …”, a mai spus Dan Barna.