Confidenţialitate

Barna: Toți parlamentarii USR vor vota Guvernul Orban, indiferent de nemulțumiri

Aflat, duminică, la Brașov, liderul Uniunii Salvați România a declarat că toți parlamentarii formațiunii vor vota în parlament pentru învestirea formulei de guvern propuse de liberalul Ludovic Orban, indiferent de nemulțumiri.

Dan Barna a precizat că, luni, va semna un acord politic cu premierul desemnat.

„Există diverse nemulțumiri legate de una sau alta dintre nominalizări, însă dacă ne uităm la toate voturile pe care USR și le-a asumat în Parlament, vedem că am fost mereu consecvenți și ne-am respectat cuvântul dat. Avem un acord politic agreat cu premierul desemnat. Vom susține învestitura acestui Guvern. Dacă sunt obiecțiuni le vom discuta în comisii. E important ca premierul desemnat Orban să asigure majoritatea necesară. Poziția USR este una tranșantă”, a spus șeful USR, potrivit Mediafax.

„Am încredere în premierul desemnat că va genera majoritatea necesară pentru a avea învestirea acestui Guvern. Am fost mereu consecvenți pe pozițiile pe care ni le-am asumat. Avem un acord politic, probabil luni va fi semnarea formală a acestui acord cu premierul desemnat, prin care vom susține învestitura acestui Guvern, pentru că e important să scăpăm de Guvernul Dăncilă, alegerile prezidențiale să fie organizate de o guvernare legitimă. Sper ca mâine Birourile Permanente Reunite să decidă ca votul pe viitorul Guvern să aibă loc în această săptămână, marți sau miercuri, nu cum aflăm că ar urma să fie împinse în săptămâna dinainte de alegeri, ca printr-un joc de cvorum să rămânem cu Guvernul Dăncilă. Ar fi pur și simplu o dovadă în plus că Parlamentul nu vrea să își respecte propriul vot. Vom susține ca de săptămâna viitoare să avem o nouă guvernare”, a adăugat Dan Barna.

Și aliatul acestuia, liderul PLUS, a afirmat că Parlamentul trebuie să dea dovadă de credibilitate, după ce a demis executivul Vioricăi Dăncilă.

„Cred că e în interesul tuturor politicienilor care au semnat moțiunea de cenzură să transmită semnalul că vor cu adevărat schimbarea Guvernului Dăncilă și că acesta, după ce a picat la moțiune, nu mai are legitimitatea și nu mai are cum să organizeze alegerile prezidențiale. Ar fi păcat să lansăm tot felul de speculații legate de ce am făcut o majoritate să dăm jos Guvernul Dăncilă, dar Guvernul rămâne în continuare să organizeze alegerile prezidențiale”, a spus Dacian Cioloș.

Luni, Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului vor stabili când vor fi audierile în comisii pentru miniștrii desemnați și votul de încredere în plen.