Confidenţialitate

Barna: Liberalismul, atât cât mai era în PNL, tocmai a sucombat

Vicepreşedintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, este de părere că noua coaliție PNL-PSD-UDMR înseamnă o grea lovitură pentru liberalismului din România.

“Liberalismul, atât cât mai era în Partidul Naţional Liberal, tocmai a sucombat în acest moment, tocmai i s-a pus cruce de către echipa câştigătoare”, a transmis liderul USR.

Potrivit lui Dan Barna, USR va continua să promoveze valorile liberale.

“Preşedintele Iohannis a decis să readucă PSD la guvernare, înşelând aşteptările şi promisiunile făcute românilor (…) Vedem o guvernare care nu va mai fi în niciun fel pentru România, adică vorbim despre o guvernare de împărţit oportunităţi, de jumulit banul public. Liberalismul, atât cât mai era în Partidul Naţional Liberal, tocmai a sucombat în acest moment, tocmai i s-a pus cruce de către echipa câştigătoare. Vedem un nou FSN, vedem o imagine pe care românii care au ieşit la Ordonanţa 13 şi cei care au ieşit la vot nu şi le-a imaginat nimeni. Pot să spun că dacă PNŢCD-ul a fost lapidat foarte scurt după alegeri, cu această coaliţie se termină şi povestea PNL-ului istoric, cât mai era el. Practic, din acest moment, istoria partidelor, să zicem democratice, dinainte de război merge la cimitir. Este nevoie de un nou suflu în politică, de aceea USR va fi în opoziţie şi a fi alternativa aceea liberală, singura alternativă liberală democratică care mai există în momentul de faţă în România. (…) În acest moment, întrucât spectrul liberal este complet liber, USR este partidul care îşi însuşeşte în continuare aceste valori despre care vorbim încă din momentul înfiinţării”, a afirmat Dan Barna, luni seară, la Digi 24.

Vicepreședintele USR a invocat un “sentiment de revoltă, de lehamite şi de furie faţă de ceea ce preşedintele Iohannis a decis să le facă românilor”.