Barna: În Strategia Naţională de Apărare a Ţării, corupţia devine un fenomen secundar

Liderul Uniunii Salvați România reclamă că, în Strategia Naţională de Apărare a Ţării, elaborată de Consiliul Suprem de Apărate a Țării şi trimisă Parlamentului spre aprobare, ”corupţia devine un fenomen secundar”.

Formațiunea nu va gira proiectul.

”În mod inexplicabil, în Strategia Naţională de Apărare a Ţăriii, elaborată de CSAT şi trimisă Parlamentului spre aprobare, corupţia devine un fenomen secundar. E ca şi cum o dată cu dispariţia lui Liviu Dragnea din prim-plan toate problemele s-au rezolvat. Nu s-au rezolvat. Simplul fapt că acum la putere e PNL nu schimbă cu nimic datele problemei. România încă n-a reparat dezastrul legislativ din justiţie lăsat în urmă de regimul Dragnea”, a scris, joi, Dan Barna pe Facebook.

Potrivit lui, ”profiturile uriaşe obţinute din infracţiuni încă n-au fost recuperate”, iar ”cazurile de mare corupţie anchetate de instituţiile abilitate sunt tot mai puţine”.

”Asta în timp ce zilnic aflăm despre achiziţii dubioase (care au loc chiar şi în momente grele cum e apariţia unei pandemii), despre conducte de bani publici scurşi către clientela de partid şi despre programe guvernamentale din care întotdeauna statul şi românii pierd. Corupţia rămâne unul dintre principalele obstacole în calea dezvoltării acestei ţări. Refuzând să vedem asta, refuzăm realitatea”, a mai scris Dan Barna, care a anunţat că USR nu va vota Strategia Naţională de Apărare în forma actuală, întrucât ”lupta anticorupţie trebuie să rămână o prioritate a statului român”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS