Confidenţialitate

Barna: În ceea ce priveşte vaccinarea, orice măsură, oricât de fermă este, o susţin cu toată convingerea | AUDIO

Vicepremierul Dan Barna consideră că ar fi necesare măsuri mult mai ferme pentru a încuraja vaccinarea împotriva Covid.

“Nu există – şi eu spun din păcate – posibilitatea vaccinării obligatorii, dar e o chestiune pe care o înţeleg şi o respect, dar măsuri ferme prin care vaccinarea să fie încurajată le susţin pentru că e soluţia prin care putem cu toţii să ne asigurăm că nu vom ajunge din nou în situaţiile neplăcute, pe care le-am trăit anul trecut”, a afirmat liderul USR PLUS, marţi seară, la B1 TV.

“În ceea ce priveşte vaccinarea, orice măsură, oricât de fermă este, o susţin cu toată convingerea. Adică, chiar cred că ar fi trebuit să avem măsuri mult mai ferme în ceea ce înseamnă vaccinarea, în sensul de acces limitat la evenimente, nici măcar pe partea cu teste, ci doar persoane vaccinate, tocmai pentru a încuraja vaccinarea. Da, vorbim de perspectiva unui val patru, care vedem că în multe ţări din lume este deja activ, vorbim de o tulpină care răspunde la vaccin, şi asta e foarte bine, dar pentru asta trebuie să fii vaccinat”, a adăugat Dan Barna.

“Dacă la vechile tulpini [de coronavirus – n. red], cea originală şi cea britanică, dintr-o familie de cinci [membri], la cea originală se infectau una sau două persoane, la cea britanică erau trei, cu această ultimă tulpină Delta se infectează cinci din cinci. Deci, dacă-ţi intră virusul în familie toată lumea face Covid. Or, e foarte important dacă eşti vaccinat, să n-ai simptome deloc sau foarte uşoare, nici măcar să n-ajungi la spital, faţă de varianta în care nu eşti vaccinat şi, Doamne fereşte, poţi să ajungi la Terapie intensivă sau în situaţii foarte grave”, a explicat Dan Barna.

“Nu există, şi eu spun din păcate, posibilitatea vaccinării obligatorii, dar e o chestiune pe care o înţeleg şi o respect. Dar, măsuri ferme prin care vaccinarea să fie încurajată le susţin pentru că e soluţia prin care putem cu toţii să ne asigurăm că nu vom ajunge din nou în situaţiile neplăcute pe care le-am trăit anul trecut”, a conchis Dan Barna.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
X