Barcelona: Sute de mii de oameni au mărșăluit pe străzi pentru ”respingerea terorismului”

O amplă manifestație de ‘respingere a terorismului’ a avut loc sâmbătă seara la Barcelona, cu participarea, în mod excepțional, a regelui spaniol Felipe al VI-lea, ca reacție la recentele atentate soldate 15 morți și cel puțin 126 de răniți în provincia Catalonia.

Să umplem străzile cu pace și cu libertate‘, a spus primarul Barcelonei, după cele două atentate, comise pe 17 și 18 august în capitala catalană, respectiv la Cambrils, și revendicate de Statul Islamic.

Regele Felipe al VI-lea s-a alăturat manifestanților, devenind astfel primul suveran spaniol care ia parte la o astfel de adunare, după restabilirea monarhiei în 1975.

El s-a plasat cu câteva rânduri în spatele bannerului din frunte – NO TINC POR (în traducere ”Nu ne este teamă”) la fel ca șeful guvernului de la Madrid, Mariano Rajoy, miniștri, președinți de regiuni, lideri de partide.

Cel mai bun răspuns: pacea‘, ‘Nu islamofobiei’, se putea citi pe unele pancarte. Numeroși manifestanți purtau și drapele catalane.

Marșul unității de la Barcelona oferă și ocazia unui ‘armistițiu’ de o zi între guvernul spaniol și conducerea separatistă a Cataloniei.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS