Confidenţialitate

BARCELONA: Şeful guvernului regional catalan cere încetarea “imediată” a violenţelor de stradă

Preşedintele separatist al regiunii spaniole Catalonia a cerut, joi, “încetarea imediată” a violenţelor de stradă la Barcelona, unde sute de manifestanţi au incendiat maşini şi s-au bătut cu poliţiştii, relatează Agerpres, citând AFP.

“Nu putem permite incidentele pe care le vedem pe stradă. Asta trebuie să înceteze imediat”, a declarat Quim Torra la postul regional de televiziune, la câteva ore după ce premierul spaniol, Pedro Sanchez, i-a cerut public “să condamne clar” violenţele din această regiune.

“Şeful guvernului regional catalan, Quim Torra, şi membrii guvernului său au datoria politică şi morală de a condamna clar şi fără scuze recursul la violenţă în Catalonia”, a declarat Pedro Sanchez într-o scurtă conferinţă de presă, în timp ce ciocniri violente între manifestanţi şi poliţie aveau loc la Barcelona în a treia seară consecutivă.

Apărute din frustrarea unei părţi a mişcării separatiste, la doi ani după eşecul tentativei de secesiune, aceste încăierări de stradă au marcat un punct de cotitură pentru mişcarea separatistă care se declara non-violentă.