Confidenţialitate

BARCELONA: Concert surpriză pe acoperişul unui spital | VIDEO

Grupul muzical spaniol Los Manolos a susţinut un concert surpriză pe acoperişul Spitalului Universitar Vall d’Hebron din Barcelona în semn de recunoştinţă faţă de personalul medical aflat în prima linie a luptei contra coronavirusului, relatează vineri agenţia Xinhua.

Voi, cei care vă aflaţi în primele linii, suntem recunoscători şi vrem să vă dedicăm aplauze şi susţinere necondiţionată“, au cântat membrii grupului care au purtat măşti şi ţinute colorate.

Melodia a fost o versiune revizuită a cunoscutei piese “Amigos Para Siempre” (Prieteni pentru totdeauna) a grupului spaniol, scrisă iniţial pentru Jocurile Olimpice de vară din 1992 din Barcelona, cu versuri adaptate pentru a mulţumi “eroilor” sanitari ai ţării pentru efortul lor.

Emoţionaţi şi reţinându-şi cu greu lacrimile, asistenţii şi doctorii au urmărit spectacolul şi au dansat pe ritmurile muzicii de pe acoperiş.

Concertul a avut loc joi, de la 20:00, ora la care spaniolii obişnuiesc să aplaude de la ferestre şi de la balcoane în semn de mulţumire pentru personalul sanitar.

Iniţiativa a fost inspirată de un eveniment similar din Italia, unde un violonist a cântat pe acoperişul unui spital din Cremona, a declarat directorul de comunicare al Spitalului Vall d’Hebron, Fran Garcia, într-un comunicat de presă.

Garcia a precizat că scopul a fost de a mulţumi personalului sanitar prin intermediul unui cântec cunoscut de toată lumea, pe care Los Manolos l-a adaptat pentru această ocazie.

Melodia vă este dedicată, o meritaţi, sunteţi eroii noştri şi vă mulţumim din străfundurile inimilor noastre“, a fost mesajul transmis de cântăreţi personalului sanitar din Spania la finalul reprezentaţiei.

sursă foto: cat.elpais.com