Barbatul suspect de Ebola a fost in vacanta la Vama Veche

Bărbatul suspect de Ebola le-a spus medicilor din Ploiești că, după ce s-a întors din Nigeria, a fost în vacanţă la Vama Veche și că a început să se simtă rău în urmă cu trei zile.

Prahoveanul de 51 ani suspect de Ebola s-a prezentat, dimineață, la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, unde, în primă fază, nu a spus că a fost în Nigeria, ci doar că a fost în vacanţă la Vama Veche şi că în urmă cu trei zile a început să se simtă rău şi să aibă scaune cu sânge.

De la Spitalul de Boli Infecţioase a fost îndrumat către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde le-a spus medicilor că a fost plecat câteva luni în Nigeria. Probele pentru analizele de laborator vor fi recoltate imediat după ce bărbatul va fi adus la Institutul ‘Matei Balş’ din Bucureşti.

De la ‘Matei Balş’, probele vor fi duse la Laboratorul de referinţă din Germania, singurul din Europa care se ocupă de astfel de cazuri.

Rezultatul analizelor privind posibila infectare cu virusul Ebola a bărbatului din Ploieşti va fi cunoscut în minimum 72 de ore şi maximum o săptămână, afirma surse medicale.