Confidenţialitate

Bărbatul care a ucis doi muncitori la Onești și-a planificat crima, potrivit rechizitoriului de caz

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, Gheorghe Moroșan a cumpărat de la un magazin auto materialele cu care să-i imobilizeze pe cei care lucrau în fostul său apartament. A plecat de acasă cu un cuțit dar și un spray lacrimogen.

Despre ce urma să se întâmple știa și soția lui Moroșan, căruia acesta i-a cerut să transmită live pe Facebook  tot ce se întâmplă în apartament. Moroșan a cerut în mai multe rânduri să discute cu ministrul Justiției și cel de Interne. La 15 minute după ce i-a luat ostatici pe cei doi muncitori, a sunat la 112, și-a spus numele și a cerut să vină ministrul Justitiției sau îi ucide pe cei doi ostatici.

A repetat acest lucru și la al doilea apel la 112, în timpul căruia operatorul reușește să vorbească puțin cu victimele.

„Rugămintea mea este în felul următor, să încercaţi să-l liniştiţi dumneavoastră, vă liniştiţi, o să ajungă şi colegii mei să căutăm o soluţie să-l rezolvăm pe domnul, da”, ar fi spus operatorul victimelor.

La al treilea apel la 112, Moroșan cere să discute fie cu ministrul Justiției fie cu cel de Interne, în caz contrar îi va ucide pe cei doi ostatici.  Tot în rechizitoriu se arată că strigătele disperate ale victimelor se auzeau din stradă. Gheorghe Moroșan are opt clase și suferă de tulburare de personalitate, nu arată remușcări față de faptele sale și regretă că nu a ucis mai mulți oameni. Vă reamintesc, doi muncitori care munceau la un apartament deținut de o firmă au fost uciși de Gheorghe Moroșan după ce au fost ținuți ostatici timp de 6 ore.