Bărbatul care a ucis cu maşina o persoană la Marsilia suferea de probleme psihice

Un bărbat care a intrat cu maşina în două staţii de autobuz din Franţa, omorând cel puţin o persoană, era cunoscut poliţiei pentru infracţiuni minore şi avea probleme psihice, a declarat o sursă din poliţie, citată de Reuters.

Un vehicul a intrat luni dimineaţă în două staţii de autobuz, la Marsilia, a ucis un pieton şi a rănit altul, după care a fost interceptat în sectorul de poliţie Vieux-Port. Soferul a fost reţinut de poliţie.

Incidentele au avut loc între ora (locală) 8.30 (9.30, ora României) şi 9.30 (10.30, ora României), potrivit acestei surse.

Actul deliberat al unui bărbat care a intrat cu un vehicul în două staţii de autobuz la Marsilia, luni, nu ar fi un act terorist, iar ancheta ”se orientează mai degrabă către o pistă psihiatrică”, a declarat procurorul Republicii de la Marsilia Xavier Tarabeux, relatează AFP.

”Nu există vreun element care să permită, în această fază, ca acesta să fie calificat ca un act terorist”, a declarat pentru AFP procurorul.

”Am găsit asupra lui o corespondenţă în legătură cu o clinică psihiatrică şi ne orientăm mai drgrabă către această pistă”, a adăugat Tarabeux.

Un vehicul a intrat luni dimineaţă în două staţii de autobuz, la Marsilia, a ucis un pieton şi a rănit altul, după care a fost interceptat în sectorul Vieux-Port de poliţie, care l-a reţinut pe şofer.

Faptele au avut loc între ora (locală) 8.30 (9.30, ora României) şi 9.30 (10.30, ora României), potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Un furgon Renault Master a intrat într-o primă staţie de autobuz, în arondismentul al 13-lea, şi a rănit grav o persoană, iar apoi în altă staţie de autobuz, în arondismentul al 11-lea, şi a omorât o femeie.

Vehiculul respectiv a fost oprit, câteva minute mai târziu, de către poliţie în sectorul Vieux-Port, iar brigada anticriminală a procedat la reţinerea şoferului.

Bărbatul reţinut, în vârstă de 35 de ani, nu ar fi din Marsilia, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Poliţiile judiciare de la Marsilia şi Lyon au fost sesizate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS