Confidenţialitate

Bărbatul care a dat foc mașinii în care o încuiase pe iubita sa a fost reținut. Femeia, salvată în ultimul moment cu ajutorul STS

A fost retinut bărbatul care a incendiat mașina în portbagajul căreia o încuiase pe partenera sa. El va fi prezentat marți magistraților cu propunere de arestare preventivă. Femeia salvată în ultimul moment din portbagajul unei mașini în flăcări a fost găsită cu ajutorul unui soft de localizare folosit de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

După ce a sunat la 112, victima a primit pe telefonul mobil un link. După ce accesarea acestuia, polițiștii au primit coordonatele GSP ale locului în care mașina fusese incendiată și mai apoi abandonată.

Poliția a fost alertată în jurul orei cinci dimineața. O femeie a sunat la numărul de urgență 112 și-a le-a spus polițiștilor că se află în portbajaul unei mașini, unde fusese închisă de partenerul său după o ceartă.

Mașina a fost depistată la scurt timp pe un camp din Sectorul 3.

Potrivit STS, a fost folosită tehnologia de geolocalizare HTML5, dezvoltată în anul 2018, disponibilă pentru telefoanele care au activate conexiunea la internet şi GPS-ul.

Polițiștii povestesc că autoturismul ardea când echipajele au ajuns în zonă, iar femeia aflată în portbgaj a fost salvată în ultimul moment.

Șoferul mașinii a fost găsit în apropiere, într-o benzinărie

A fost testat atât cu etilotestul cât și cu aparatul DrugTest. A reieșit că acesta consumase atât alcool, cât și cocaină.

Dacă ești victimă a violenței domestice, a traficului de persoane, ori dacă ai cunoștință despre un astfel de caz – cere ajutor la numărul telverde 0800 500 333. – Numar gratuit pus la dispoziție de Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Captură video Poliția Română

Citește și: Cutremurele din Turcia și Siria: Peste 4.300 de persoane au murit iar Ankara declară peste 15.000 de răniți | AUDIO