Bărbatul care a anunțat o bombă într-o clădire din București a recunoscut că a făcut o glumă

Bărbatul care a sunat la 112 și a spus că o bombă ar fi fost amplasată în clădirea Bucharest One, din nordul Capitalei, în apropiere de stația de metrou Aurel Vlaicu, a recunoscut că a făcut o glumă.

Suspectul este paznic în clădirea de birouri, spun surse din Poliție citate de Mediafax.

Bărbatul a sunat de pe o cartelă prepay, cu același număr cu care și-a făcut și contul de facebook.

 

Alerta a fost dată la ora 13.55 la numărul de urgență 112. Clădirea a fost evacuată imediat, iar pirotehniștii au început verificarea imobilului.

 

 

După aproximativ două ore, poliţia le-a permis angajaților să intre în clădire.

Bărbatul este audiat la Secția 6 de Poliție. În cazul în care se va dovedi că e o alertă falsă, suspectul riscă dosar penal și plata intervenției.

 

”Am fost anunțați prin intermediul sistemului de sonorizare din interiorul clădirii. Trebuie să evacuăm clădirea. Nu ni s-au dat detalii. Atât ni s-a spus: să ne păstrăm calmul și să evacuăm clădirea. Au fost persoane care au coordonat evacuarea. Totul a decurs fără incidente. Doar ce am citit pe internet faptul că există o alarmă cu bombă, dar oficial, de la poliție sau de la altă autoritate nu. Nu aș putea să spun câte persoane lucrează în clădire, însă știu că sunt 26 de etaje, dar nu sunt ocupate toate. Sunt 10 – 11 etaje ocupate.”, a declarat un tânăr care lucrează în imobil.

bucharest 2 alerta bomba 2

”Să părăsim clădirea în jurul orei 14. Nu ni s-a spus de ce, dar, presupun, pentru că am văzut geniștii, o tentativă cu  bombă. Toată lumea a ieșit super ok, tristă că nu și-a luat ghiozdanele.”, a povestit un alt martor.

bucharest 6 alerta bomba 6

”Eram la masă și ne îndreptam spre clădire și am văzut că lumea ieșea și ni s-a spus că se evacuează. Nu știam din ce motive. Nu mai aveam voie să mai intrăm. Accesul a fost restricționat. Acum, cât de adevărat este, am citit și noi pe internet că ar fi fost un anunț de bombă și acum se fac verificări.”, a declarat un alt martor.

BUCHAREST ONE ALERTA BOMBA 9 PROMENADA

Întrebată dacă îi este teamă în astfel de cazuri o tânără care lucrează în clădire a declarat că ”nu este exclus. Nu ne gândim că ar fi fost adevărat. La câte se întâmplă în lume orice este posibil,” a spus o altă tânără.

BUCHAREST ONE ALERTA BOMBA 8

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS