Bărbatul arestat pe autostradă – principalul suspect în urma atacului asupra militarilor din Paris

Premierul Franţei, Edouard Philippe, a confirmat miercuri după-amiază că autorităţile franceze l-au arestat, în urma unei operaţiuni de pe autostrada A16, pe principalul suspect pentru atacul asupra militarilor din suburbia pariziană Levallois, transmite Reuters.

”Un suspect, care conducea maşina implicată în atac, a fost arestat pe autostradă între Paris şi Boulogne-sur-Mer”, a răspuns premierul francez la o interpelare din Adunarea Naţională.

Anterior, jurnaliştii au relatat că maşina BMW implicată în atac era ciuruită de gloanţe pe autostrada A16 din nordul Franţei.

Şase militari au fost răniţi, dintre care trei sunt internaţi în stare gravă, după ce un suspect a intrat cu un autovehicul marca BMW în soldaţii regimentului de infanterie 35 Belfort, care erau desfăşuraţi prin Operaţiunea Sentinelle în zona centrală a suburbiei Levallois-Perret.

Potrivit jurnaliştilor, maşina principalului suspect a fost oprită în apropierea unei benzinării Total din localitatea Marquise, situată în departamentul Pas-de-Calais.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS