Confidenţialitate

Bărbatul acuzat de uciderea celor doi muncitori din Onești, arestat preventiv

Tribunalul Bacău a decis ca Gheorghe Moroșan, bărbatul care în urmă cu exact o săptămână a omorât doi oameni la Onești, după ce i-a sechestrat în fostul său apartament, să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Decizia magistraților nu este definitivă, așa că momentan, bărbatul rămâne internat la Spitalul Județean Bacău, unde a fost transferat după ce starea sa se degradase după operația prin care a trecut după ce a fost împușcat de polițiști.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău l-au audiat, zilele trecute, pe Gheorghe Moroșan, imediat ce starea sa de sănătate a permis acest lucru.

După audieri, procurorii au început urmărirea penală a bărbatului pentru omor calificat și au cerut ca acesta să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Cererea a fost aprobată de magistrații Tribunalului Bacău, dar decizia pronunțată azi în Camera de consiliu nu este definitivă. În plus, pentru că are nevoie în continuare de îngrijiri medicale, bărbatul rămâne internat în spital, sub pază strictă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bacău, dr. Mirela Romaneț, starea lui Moroșan e mai bună, dar acesta nu se poate ține încă pe picioare.

Gheorghe Moroșan a fost operat după ce a fost împușcat de polițiști pe 1 martie, cînd bărbatul a sechestrat doi muncitori care lucrau în fostul său apartament. Incidentul respectiv s-a soldat cu moartea celor 2, dar și cu demiterea șefilor IPJ Bacău și ai Poliției Onești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader