Bărbat reținut după ce a folosit pistol cu gaz lacrimogen pentru a scoate o pacientă de la Psihiatrie

Un bărbat de 44 ani a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a forţat o pacientă internată la Secţia de psihiatrie din municipiul Bistriţa să părăsească spitalul şi a folosit un pistol cu gaz lacrimogen împotriva paznicului care a încercat să îl oprească.
Bărbatul este din oraşul Beclean şi a reuşit să plece din Secţia de psihiatrie împreună cu femeia, după ce a folosit violenţa fizică asupra ei, fiind prins ulterior în localitatea de domiciliu, situată la aproximativ 35 kilometri de municipiul Bistriţa.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Camelia Strungari, a precizat că bărbatul venise la Secţia de psihiatrie din Bistriţa în timpul orelor de vizită, pentru a se întâlni cu o pacientă în vârstă de 22 ani, care fusese internată acolo cu o zi înainte.
Iniţial, cei doi au povestit pe o bancă din curtea unităţii spitaliceşti, după care bărbatul a început să o forţeze pe tânără să părăsească Secţia de psihiatrie şi să urce în maşina decapotabilă cu care venise în vizită.

Paznicul secţiei a intervenit pentru a ajuta femeia, dar a fost lovit peste faţă de agresor, după care asupra lui s-a tras un foc de armă cu pistolul cu gaz lacrimogen.

Paznicul are nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale în urma acestui incident.

Agresorul a fost prins de poliţişti în oraşul Beclean, iar pe numele acestuia a fost emis mandat de reţinere pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, lipsire de libertate în mod ilegal, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă fără drept şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

În ceea ce priveşte tânăra de 22 ani, aceasta s-a externat pe propria răspundere din spital, fiind preluată de părinţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS