Bărbat din Slatina găsit cu alcoolemie la volan, după ce a mâncat doar fructe

Un bărbat din Slatina a rămas fără permis de conducere, după ce poliţiştii i-au găsit o alcoolemie de 0,07 mg/litru, dar a demonstrat prin analize din sânge că nu a băut nimic.

El susține că a mâncat două mere și o banană, cu câteva ore înainte de testare.

Bărbatul a fost oprit în trafic la 24 ianuarie, de un echipaj al Poliţiei Rutiere Slatina, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,07 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

I-a fost reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile şi a fost amendat cu 1.300 de lei.

Şoferul, care doreşte să rămână anonim, a povestit, pentru MEDIAFAX, că este la cură de slăbire și cu 12 ore înainte de a fi oprit de poliţişti mâncase două mere şi o banană.

Bărbatul susţine că agenţii nu l-au crezut, aşa că el a solicitat probe de sânge, iar rezultatele analizelor i-au dat dreptate.

El susține că se va adresa instanţei, deoarece deşi analizele de sânge demonstrează că nu consumase alcool, permisul tot nu i-a fost restituit.

Potrivit Poliţiei Olt, bărbatul îşi poate recupera permisul doar în instanţă, iar odată depusă contestaţia va putea conduce maşina până la finalizarea procesului.

„La momentul testării, şoferul a avut o alcoolemie de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Are posibilitatea să solicite recoltarea de probe biologice. Le-a solicitat, iar analizele au arătat zero. La momentul acesta, din punct de vedere legal, poliţiştii nu-i pot restitui permisul. Şi atunci, trebuie să meargă la instanţă şi să solicite anularea procesului verbal şi a sancţiunii complementare. În momentul în care depune contestaţia, primeşte un certificat de grefă. Cu acest certificat merge la Serviciul Rutier şi permisul îi este restituit pe loc. Până la finalizarea procesului, va putea circula”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt IPJ Olt.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS