Confidenţialitate

Bărbat din Galați, reținut de poliția din Bacău după ce a folosit copia de buletin a altei persoane pentru servicii de cablu TV | AUDIO

Un bărbat din Galați a fost reținut de poliția din Bacău după ce a folosit copia de pe buletinul unui băcăuan de la care cumpărase o mașină ca să-și instaleze televiziune prin cablu. El nu a mai plătit abonamentul, iar băcăuanul s-a trezit cu contractele încheiate pe numele său în momentul în care a vrut să încheie la rândul lui un abonament, la aceeași firmă.

Totul a început în momentul în care un bărbat din Bacău și-a vândut mașina. Cumpărător, un bărbat din Galați, căruia băcăuanul, de bună credință, în momentul întocmirii contractului de vânzare-cumpărare, i-a dat o copie a actului său de identitate.

La câteva luni, gălățeanul a fost sunat de un agent de vânzări al unei firme de telefonie și în urma discuției a încheiat două contracte pentru servicii de televiziune prin satelit. Cum nu a existat nici o întâlnire între bărbat și agentul de vânzări, iar contractul s-a încheiat în urma discuției telefonice, gălățeanul a profitat și a dat datele de identitate ale bărbatului din Bacău, cu mențiunea ca echipamentele să-i fie livrate în Galați.

Băcăuanul a fost cel care a descoperit că i-a fost furată identitatea după ce, la un an distanță, a vrut să-și facă un abonament la aceeași firmă. Atunci a aflat cu stupoare că nu poate, pentru că are deja două contracte pe care nu le-a plătit.

Ițele acestei povești au fost în final descâlcite de polițiștii din Bacău, care au descins la locuința bărbatului din Galați. Aici au găsit toate componentele instalate de firma de televiziune și telefonie. Gălățeanul a fost reținut pentru 24 de ore.

Sursa foto: Unsplash / Diego González

Citește și: Cătălin Predoiu a prezentat un nou proiect de lege pentru desființarea SIIJ până la 31 martie | AUDIO

Autor: Claudia Toader