Confidenţialitate

Bărbat de 37 de ani din Gorj, suspect de infecție cu SARS-CoV-2, a murit. A refuzat să se testeze

Un bărbat de 37 de ani din Gorj, suspect de infecție cu Sars-cov-2 a murit după ce a refuzat să se testeze, dar și să se interneze pentru a primi îngrijiri medicale, în ciuda faptului că respira cu dificultate.

Bărbatul lucra la o fabrica de pâine in comuna Bălești din județul Gorj. De câteva săptămâni se simțea rău, tusea și avea febră. A refuzat să apeleze la ajutorul medicilor, mai ales că im fabrică o altă colegă a fost confirmată cu Covid 19 și internată la spitalul din Targu-jiu la secția de Boli infecțioase.

În urmă cu 4 zile, bărbatul a cărui soră este asistent medical, a ajuns la medicul de familie. Acesta i-a explicat că e suspect de Covid și a vrut să-l testeze, recomandându-i internarea in spital, întrucât saturația în oxigen era foarte scăzută.

Bărbatul a refuzat, iar după două zile a murit.

La necropsie, medicii legiști i-au găsit plămânii afectați, el reușind să mai respire doar cu jumătate dintr-un plămân. I-au recoltat probe care au fost trimise la Institutul de Medicină Legală pentru a confirma sau nu prezența virusului Sars-CoV 2.

Între timp, un alt angajat al brutăriei, precum și părinții bărbatului decedat au ajuns la spital, fiind confirmați cu Covid 19. Cei de la DSP Gorj au început o anchetă epidemiologică.