Confidenţialitate

Un bărbat de 60 de ani din Vaslui a murit din cauza caniculei: A urcat pe bloc să repare acoperișul, deși era foarte cald și avea probleme cardiace | AUDIO

Canicula a făcut o victimă la Vaslui. Un bărbat de 60 de ani a murit după ce a urcat pe acoperișul blocului în care locuia, ca să-l repare, înfruntând temperaturi foarte mari. Bărbatul avea probleme cardiace.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu ieșiți în soare și căldură, mai ales dacă știți că aveți probleme de sănătate. Este sfatul medicilor în aceste zile, în care mare parte din țară se confruntă cu temperaturi foarte crescute. Căldura sufocantă afectează pe toatră lumea, dar mai ales oamenii care au probleme de sănătate.

Bolnavii cronici, persoanele în vârstă și copiii prezintă cel mai ridicat risc să aibă probleme în zilele caniculare, când trebuie evitată expunerea la soare, mai ales între orele 11:00 – 18:00, la fel și efortul fizic intens în plină arșiță.

Un vasluian de 60 de ani care nu a ținut cont de aceste sfaturi și nici de rugămințile familiei a murit în această după-amiază

El urcase pe acoperiș să-l repare, deși avea probleme cardiace. Rudele au insistat să continue treaba dimineața pe răcoare, dar el a ignorat sfaturile.

I s-a făcut rău, iar în final a murit, în ciuda manevrelor de resuscitare aplicate de medicii chemați la fața locului.

Potrivit meteorologilor, va fi caniculă și mâine în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi care vor atinge și chiar depăși în unele zone 38 de grade Celsius.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Peste 570 de persoane au murit în timpul pelerinajului la Mecca, din cauza căldurii | AUDIO