Confidenţialitate

Barack și Michelle Obama au omagiat memoria prințului Philip

Fostul președinte american, Barack Obama, și soția sa, Michelle au spus că prințul Philip, ducele de Edinburgh, le va lipsi foarte mult. Într-un comunicat, soții Obama l-au omagiat pe prințul Philip pentru că a oferit ”un exemplu extraordinar” în a demonstra că ”parteneriatul adevărat lasă loc atât pentru ambiție și cât și pentru altruism”.

”Alături de Regină sau urmând-o la doi pași în urmă, prințul Philip a demonstrat lumii ce înseamnă să fii un soț care sprijină o femeie puternică”, au scris soții Obama.

“Totuși, el a găsit o cale de a conduce fără să iasă în lumina reflectoarelor, servind în luptele din al Doilea Război Mondial, la comanda unei fregate a Marinei Regale, și să înconjoare lumea fără oboseală pentru a promova industria britanică”.

Soții Obama au precizat că nu știau la ce să aștepte atunci când i-au întâlnit pentru prima dată pe regină și pe duce, fiind ”doi americani neaobișnuiți că palatele și fastul” dar au adăugat că”nu ar fi trebuit să ne facem griji”.

“Regina și Prințul Philip ne-au liniștit imediat cu grația și generozitate, transformând un eveniment ceremonial în ceva mult mai natural, chiar confortabil”. “Prințul Philip a fost drăguț și cald, cu umor. A fost prima întâlnire cu omul din spatele titlului și, la ani de zile de atunci, admirația noastră pentru el a crescut. Ne va fi tare dor de el”, au subliniat soții Obama.