Confidenţialitate

Barack Obama: ”Muzica a jucat mereu un rol important în viaţa mea”

”A Promised Land”, cartea biografică a fostului președinte american Barack Obama, este lansată oficial azi.

“Nimic nu se compară cu sentimentul pe care-l ai când termini de scris o carte și sunt mândru de aceasta pe care tocmai am finalizat-o. Mi-am petrecut ultimii câțiva ani reflectând asupra președinției mele, iar în PĂMÂNTUL FĂGĂDUINȚEI am încercat să redau cu sinceritate povestea campaniei mele prezidențiale și timpul în care am fost în funcție: evenimentele-cheie și oamenii care au stat la baza lor; părerea mea despre lucrurile care mi-au ieșit și greșelile pe care le-am făcut; și forțele de ordin politic, economic și cultural cu care echipa mea și cu mine ne-am confruntat atunci – și cu care, ca națiune, încă avem de-a face. De asemenea, am încercat să redau cititorilor călătoria intimă pe care Michelle și cu mine am făcut-o în acei ani, cu toate momentele abisale și cele înălțătoare.

Și în cele din urmă, în aceste vremuri în care America trece prin niște momente decisive atât de semnificative, cartea oferă câteva dintre părerile generale pe care le am despre cum putem să vindecăm diviziunile din țara noastră de-acum încolo și cum să facem ca democrația să fie în folosul tuturor – o sarcină care nu va depinde de un anume președinte, ci de noi toți, ca cetățeni implicați.

Dincolo de a fi o lectură plăcută și informativă, sper mai mult decât orice ca această carte să inspire tinerii din toate colțurile țării – și ale lumii – să preia ștafeta, să-și facă vocea auzită și să întreprindă tot ce ține de ei ca să schimbe lumea în bine.”, spune Barack Obama.

Cartea de 850 de pagini este adusă în România de Editura Litera sub numele ”Pământul făgăduinței”.

În volumul cuprinzător, Barack Obama dezvăluie și care au fost cele mai ascultate piese din timpul mandatelor sale, lansând chiar un playlist pe Spotify cu ele.

„Muzica a jucat mereu un rol important în viaţa mea – mai ales în timpul preşedinţiei. Înaintea dezbaterilor, de exemplu, ascultam Luck Be a Lady a lui Sinatra.”, mărturisește Barack Obama.

Barack Obama
a fost al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, fiind primul afro-american ales în această funcție, în urma alegerilor prezidențiale din 4 noiembrie 2008, alături de Joe Biden ca vicepreședinte.