Confidenţialitate

Banca Europeană de Investiții ar putea cere Volkswagen să înapoieze creditele

Banca Europeană de Investiții ar putea cere Volkswagen să returneze împrumuturile dacă se dovedește că producătorul german a utilizat banii pentru a falsifica testele de poluare.

Grupul Volkswagen a echipat 11 milioane de vehicule cu un soft care falsifică rezultatele testelor de antipoluare ale motoarelor diesel.

Potrivit publicației germane Sueddeutsche Zeitung, președintele Băncii Europene de Investiții, Werner Hoyer a declarat că instituția financiară ar putea fi afectată de scandalul emisiilor pentru că împrumuturile acordate au anumite ținte de mediu.

Din 1990 până acum, Volkswagen a beneficiat de credite de 4,6 miliarde de euro, printre altele și pentru a dezvolta motoare cu emisii reduse.

Banca Europeană de Investiții va porni o anchetă amănunțită cu privire la modurile în care producătorul de mașini a utilizat fondurile, iar dacă acestea au fost folosite pentru alte scopuri decât cele intenționate, insitituția financiară ar putea cere returnarea creditelor. Președintele Werner Hoyer a declarat că  relația Băncii Europene de Investiții cu Volkswagen va fi afectată de scandalul Dieselgate.