Confidenţialitate

Banca de Investiții și Dezvoltare, noua instituție pe care statul român o va înființa în țară. Cine beneficiază de creditele acordate de noua bancă | AUDIO

O nouă bancă va fi înființată de statul român: se numește Banca de Investiții și Dezvoltare. De creditele acordate de noua instituție vor beneficia, în principal, companiile mici și mijlocii, axate pe producție, spune ministrul Finanțelor. Banii vor merge și către proiectele de infrastructură.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prin Hotărâre de Guvern a fost adoptată Legea privind Condițiile de Înființare și Funcționare ale viitoarei Bănci de Investiții și Dezvoltare.

Instituția va fi condusă de un Consiliu de Supraveghere formată din șapte persoane. Va putea începe activitatea doar după ce primește autorizarea de funcționare de la Banca Națională a României.

Ministrul Finanțelor: „Banca de Investiții și Dezvoltare va finanța proiecte de infrastructură mare, de infrastructură mică la nivelul autorităților locale, de dezvoltare în zona economiei mici și mijlocii”

„Va fi condusă de un Consiliu de Supraveghere format din 7 persoane și un Consiliu Director format din 3 persoane. Mandatul inițial va fi pe 2 ani de zile, timp în care vom avea și autorizarea primită de la Banca Națională. Membrii Consiliului de Supraveghere vor fi remunerați la un nivel rezonabil cu o sumă fixă”, a explicat ministrul Finanțelor.

Cine beneficiază de creditele acordate de noua bancă

De creditările din partea Băncii de Invetiții vor beneficia start-upurile și întreprinderile mici și mijlocii, dar și companiile axate pe producție.

„Va finanța proiecte de infrastructură mare, proiecte de infrastructură mică la nivelul autorităților locale, proiecte de dezvoltare în zona economiei mici și mijlocii. Toate proiectele care au ca obiectiv trecerea la economia de producție”, a mai explicat Adrian Câciu.

Ministrul Adrian Câciu a precizat banca va fi operațională peste un an și jumătate.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul Finanțelor, despre o majorare a pensiilor cu 11%: „Este posibil într-o zonă de genul acesta. Nu vreau să folosesc acest procent. Trebuie să avem prognoza de toamnă” | VIDEO