Confidenţialitate

Bananele ne pot ajuta să alungăm pofta pentru alimente nesănătoase

Banana este un fruct pe care mulți dintre noi îl apreciază și există cel puțin cinci motive pentru care ar trebui să includem bananele în alimentație.

Specialiștii spun că bananele nu îngrașă. O banană are aproximativ 110 calorii rezultate din 30 de grame de carbohidrați sănătoși și 3 grame de fibre. În plus, bananele conțin și amidon rezistent, un carbohidrat care nu se digeră și conferă astfel senzația de sațietate pe o perioadă mai lungă de timp.

Deoarece bananele conțin mult potasiu, conform unor studii, pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea riscului de atac vascular cerebral. Cu toate acestea, pacienții cărora li se prescriu tratamente antihipertensive, ar trebui să se consulte cu medicul în vederea oricărei modificări a dietei.

Bananele sunt, de asemenea, și o sursă bună de vitamina C, o banană oferind aproximativ 17% din necesarul zilnic al acestei vitamine. Vitamina C este un antioxidant important cu rolul de a menține un sistem imunitar eficient. Tot vitamina C contribuie la o cicatrizare mai rapidă și mai frumoasă a rănilor sau a plăgilor chirurgicale.

Bananele reprezintă o sursă bună pentru gustările dintre mese.

Iar un studiu efectuat în Statele Unite ale Americii susține că doar mirosind bananele putem păcăli creierul că am mâncat deja și poftele pentru alte alimente nesănătoase dispar.

FOTO: Shutterstock