Confidenţialitate

Balonul de Aur 2021: Lionel Messi și Alexia Putellas, marii câștigători | VIDEO

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a câştigat, pentru a şaptea oară în carieră, trofeul ”Balonul de Aur”, acordat celui mai bun jucător al anului de revista France Football.

În vârstă de 34 de ani, “Leo” şi-a extins astfel recordul de trofee pe care îl deţinea (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021), impunându-se în duelul său cu atacantul polonez Robert Lewandowski (Bayern Munchen) şi cu italianul de origine braziliană Jorginho (Chelsea).

Spaniola Alexia Putellas s-a impus în competiția feminină. Jucătoarea a câștigat Liga Campionilor cu FC Barcelona.

Robert Lewandowski a fost recompensat cu un nou trofeu, acordat celui mai prolific marcator al anului, în urma golurilor înscrise pentru Bayern Munchen şi naţionala Poloniei.

”Le mulţumesc coechipierilor mei, fără de care nu aş fi golgheterul care sunt”, a declarat fotbalistul la primirea distincţiei.

Cel mai bun marcator din Bundesliga, Robert Lewandowski a doborât în sezonul trecut recordul lui Gerd Muller, marcând 41 de goluri într-un sezon, faţă de cele 40 de goluri reuşite de legendarul atacant german în ediţia 1971-1972.

Gianluigi Donnarumma, care a câştigat EURO 2020 cu naţionala de fotbal a Italiei, în această vară, a obţinut Trofeul Iaşin, pentru cel mai bun portar al anului.

Fotbalistul spaniol Pedri, de la FC Barcelona, a fost desemnat câştigătorul Trofeului Kopa, pentru cel mai bun tânăr jucător sub 21 de ani în acest an.