Confidenţialitate

Balconul și celulele de detenție ale Comitetului Central, deschise publicului

Clădirea  Ministerului de Interne, fost sediu al Comitetului Central al Partidului Comunist, își deschide mâine porțile pentru vizitatori.

Cei interesați vor putea urca în balconul de unde Nicolae Ceaușescu a ținut ultimul său discurs și vor vizita, în premieră, spații la care publicul nu a avut acces până acum.

După păstrarea unui moment de reculegere în memoria victimelor Revoluției din 1989, ministrul de interne, Marcel Vela, va deschide porțile fostului Comitet Central la 12 și 9 minute, ora la care Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu decolau cu elicopterul de pe acoperișul clădirii pe 22 decembrie 1989.

Vizitatorii vor putea vedea și arestul fostei Securități, aflat la subsolul clădirii – după cum a precizat ministrul Marcel Vela.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei interesați au voie să fotografieze și să filmeze spațiile pe care le vor vizita.

Ei vor vedea și două expoziții cu documente și fotografii de la Revoluția din 1989.

Accesul în clădirea fostului Comitet Central se face în grupuri organizate, persoanele cu vârsta peste 14 ani trebuie să aibă asupra lor un act de identitate, iar copiii trebuie însoțiți de un adult.

Nu este permis accesul în clădire cu bagaje voluminoase.

Programul de vizitare se încheie la ora 16.00. Două ore mai târziu, în fața sediului MAI, vor fi proiectate imagini suprinse în decembrie 1989, apoi se va face un apel solemn, prin rostirea numelor martirilor de la Revoluție.