Băile Herculane: Conferinţa Naţională “Întoarcerea la Apă”

Primăvara aduce în Băile Herculane conferința națională “Întoarcerea la Apă”, ediţia a VIII-a, care va loc în perioada 27 – 29 martie.

Unul dintre subiectele ce urmează să fie prezentate în cadrul conferinţei este sistemul geotermal Băile Herculane cu privire specială asupra rezultatelor hidrologice obținute prin forajul “4573 Bis” din perimetrul Diana.

Este vorba despre inaugurarea unei noi surse de apă în Herculane, realizată exclusiv prin fonduri private, proiectul celui mai mare investitor din zona Herculane – Bacolux Hotels.
Grupul ajuns în Herculane prin preluarea și redarea în circuitul turistic a Diana Resort în 2011, a continuat seria de investiții în 2012 cu Afrodita Resort & Spa, iar în anul 2017 a finalizat una dintre cele mai importate etape ale ultimei investiții și anume asigurarea cu apă termală.

Noua sursă de apă este foarte bogat mineralizată, ajunge la suprafață în mod natural arteziană, temperatura acesteia la ieșirea din pământ fiind de 36 – 37 grade.
Aceasta reprezintă o nouă resursă pentru tratament ale afecțiunilor reumatismale, ginecologice, posttraumatice ale aparatului locomotor, neurologice, dermatologice și afecțiuni respiratorii și ORL, așa cum rezultă din analizele fizico – chimice și microbiologice.

Investiția este cea mai importantă și mai mare de acest gen din ultimele două decenii. Proiectul a fost coordonat de Inginerul Geolog Florian Malancu, ce urmează să prezinte specialiștilor și presei rezultatele hidrologice obținute prin această investiție majoră ce s-a întins pe aproximativ doi ani.

“Ne bucurăm să fim gazdă pentru atât de mulți oaspeți, al căror interes pentru stațiunea noastră și resursele sale nu poate decât să ne încurajeze. De asemenea, latura internațională pe care o dezvoltă evenimentele noastre de la un an la altul este îmbucurătoare și ne ajută foarte mult, atât la a ne familiariza cu sistemele europene de valorificare a resurselor naturale și noi terapii wellness & spa, cât și cu promovarea stațiunii în plan extern prin specialiștii sosiți din diverse țări la aceste mese rotunde” Marinela Badea, președintele Asociaţiei Pro Turism Herculane, organizatoarea evenimentului.

La eveniment vor participa autoritățile locale si județene, specialiști din domeniul turismului, balneologiei, geologiei, precum și specialiști în wellness și spa. În cadrul programului de conferință, pe lângă sesiunile de discursuri, v-a avea loc masa rotundă pentru proiectele Global Wellness Institute, vizitarea obiectivelor turistice, precum și a surselor de apă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS