Confidenţialitate

BAIA MARE: Sute de persoane au participat, în ciuda restricțiilor, la o înmormântare

În plină pandemie de coronavirus oamenii nu mai țin cont de nici o ordonanță militară.

Sute de cetățeni de etnie rromă din Baia Mare au participat la ceremonia de înmormântare a unei persoane reprezentative pentru comunitatea lor.

Cei prezenți au asistat atât de pe stradă cât și din cimitir la înmormântare, cu toate că ordonanța militară prevede că la astfel de evenimente pot participa maxim opt persoane.

Șase echipaje de poliție și patru de jandarmii s-au aflat la fața locului, dar aceștia doar au supravegheat și nu au intervenit pentru a-i trimite acasă pe cei prezenți.

Conducerea Poliției Maramureș a dispus efectuarea de verificări cu privire la modalitatea de intervenție a polițiștilor, urmând a fi luate măsuri.

Aceasta după ce în spațiul public au apărut mai multe nemulțumiri vizavi de faptul că oamenii legii doar stăteau pe margine fără să facă nimic.

Într-un comunicat scurt transmis de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș se specifică faptul că participanții  la înmormântare vor fi sancționați, o decizie greu de pus în practică însă, ținând cont că oamenii apucaseră să plece imediat ce slujba de înmormântare s-a încheiat.