Confidenţialitate

Baia Mare: medicii sunt îngrijorați de numărul mare de pacienți mușcați de căpușe

Căpușele fac tot mai multe victime în Baia Mare. Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase din municipiu își exprimă îngrijorarea față de numărul mare de persoane mușcate de căpușe, care s-au prezentat la unitatea spitalicească, pentru a beneficia de îngrijiri medicale.

De la începutul lunii mai și până în prezent, numărul băimărenilor înțepati de căpușe s-a dublat comparativ cu perioada similară a anului trecut. Zilnic la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare se prezintă circa 40-50 de persoane întepate de căpușe.

În luna mai a acestui an, au fost înregistrate peste 280 de cazuri, iar în primele 7 zile ale lunii iunie, mai bine de 70 de pacienți s-au prezentat la spital după ce au fost mușcați de căpușe.

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase atrage atenția asupra măsurilor de protecție care ar trebui luate de către autoritățile locale, prin dezinsecția municipiului și a transmis o adresa în acest sens, Primariei, tinând cont de faptul că 90 la sută din cei care au trecut pragul spitalului cu astfel de probleme, au fost din Baia Mare. De asemenea, directorul unității medicale recomandă populației să se protejeze împotriva muscăturilor de căpușe și să evite zonele verzi cu iarba înaltă. A fost alertată și Direcția de Sănătate Publică Maramureș în sensul asigurării măsurilor de protecție pentru populației.