Confidenţialitate

Baia Mare: Margarina și parizerul vor fi scoase din meniul de la Spitalul Județean

După ce imaginile cu mâncarea alocată bolnavilor din Spitalul Județean de Urgență Baia Mare au apărut în spațiul public, autoritățile locale dublează alocația de hrană a bolnavilor.

Astfel, în loc de parizer și margarina, pacienții internați la Spitalul Județean vor primi brânzeturi sau șunca și va exista inclusiv meniu pentru vegani.

Totul a pornit de la o postare în spațiul public despre o tânăra gravidă în 5 luni care a primit la micul dejun parizer și margarină la Spitalul Județean din Baia Mare.

În completare au venit sute de mesaje din partea cetățenilor care criticau meniul oferit bolnavilor.

Drept urmare, Conducerea Consiliului Județean a avut întâlniri cu reprezentanții unității medicale, iar prin Hotărâre de Consiliu va crește alocația de hrană cu 5 lei, un plus de 50% față de valoarea actuală, iar astfel margarină și parizerul nu se vor mai regăși în meniu. Acestea vor fi înlocuite cu șunca, brânzeturi, ouă și legume.

Bolnavii vor avea două meniuri, unul comun și unul pentru pacienții cu regim (vegetarian sau vegan) care va fi oferit la cerere.

Porțiile de hrană, gramajul dar și modul de distribuire vor fi veruficate în permanentă, lucru care până acum nu s-a făcut.