BAIA MARE: Campanie de vaccinare în comunitățile sărace

Autorităţile locale din Baia Mare împreună cu reprezentanţii instituţiilor sanitare se mobilizează în această perioada, în vederea identificării şi vaccinării copiilor din categoriile vulnerabile, situate în cartierele sărace ale oraşului.

În acest scop sunt programate săptămânal întâlniri cu părinţii copiilor din zonele Craica, Pîrîta şi Cuprom unde trăiesc în special persoane de etnie roma.

În total sunt în evidenţele Serviciului Public de Asistenţă Socială Baia Mare, peste 600 de copii care frecventează şcoală şi grădiniţă, iar apelul transmis către medicii de familie este să facă o monitorizare atentă pentru că aceştia să nu rămână nevaccinati.

Până în prezent circa 35 de copii au fost identificaţi că fiind restanţi la imunizare, atât în ce priveşte vaccinul împotriva rujeolei cât şi celelalte care sunt obligatorii.

În acelaşi timp sunt vizaţi şi cei care nu au fost înscrişi la nici o formă de învăţământ, ştiut fiind faptul că abandonul şcolar a influenţat negativ situaţia cu vaccinările. Acţiunea va dura până la începerea noului an şcolar, că astfel pericolul apariţiei anumitor boli să fie evitat , în momentul în care copiii se vor întoarce în comunitate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS