Baia Mare a dobândit titlul de capitala tineretului din România

Baia Mare a dobândit titlul de capitala tineretului din România și a câștigat premiul în valoare de 50.000 de euro acordat de Banca Comercială Română, co-inițiator al programului.

#UTurn, conceptul prezentat de Baia Mare, își propune să testeze de-a lungul unui an un program menit să creeze oportunități atractive pentru tineri, astfel încât aceștia să fie activi și determinați să rămână și să se implice în comunitate.

Toate proiectele se vor derula având la bază sloganul „Tinerii unesc România!”.

Acest premiu reprezintă atât un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse, cât și o resursă disponibilă pentru contribuția proprie în atragerea de surse adiționale de finanțare.

Totodată își propune să dezvolte modul în care autoritățile locale colaborează cu organizațiile neguvernamentale de tineret și cu mediul privat pentru a pune tinerii din România în centrul procesului de dezvoltarea urbană.

Desemnarea câștigatorului a avut loc în cadrul Summit-ului Tinerilor din Bacău, oraș care deține în prezent acest titlu, și care va preda ștafeta municipiului Baia Mare pe 2 mai 2018, de Ziua Națională a Tineretului.

Cele trei orașe candidate au fos Satu Mare, Baia Mare și Iași.

Programul va beneficia de sprijinul autorităților locale, organizațiilor neguvernamentale de tineret, grupurilor informale de tineri, instituțiilor și mediului de afaceri si este coordonat de Guvernanța Capitalei Tineretului din România – Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS