Confidenţialitate

Bagheta franțuzească, pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO | AUDIO

Bagheta franțuzească, pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO. Votul a fost dat astăzi. Peste 600 de produse tradiționale din mai bine de 130 de țări sunt incluse pe listă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un simbol al Franței, bagheta are o istorie de peste 100 de ani, notează jurnaliștii de la France 24. 12 milioane de francezi cumpără baghete în fiecare zi, potrivit statisticilor. Costul unei baghete este de aproximativ un euro.

Rețeta constă în făină, apă, sare și drojdie. Aluatul trebuie lăsat la dospit până la 20 de ore la temperaturi între 4 și 6 grade Celsius. Consumul de baghete a scăzut în ultimul secol în Franța, la fel și numărul brutăriilor, în special la sat. Țara produce totuși 6 miliarde de baghete pe an.

Autoritățile franceze au decis anul trecut că promoveze acest produs pentru a fi înscris pe lista patrimoniului cultural UNESCO în detrimentul acoperişurilor de zinc din Paris şi al unei sărbători vinicole din Arbois.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ciocolata neagră, alimentul capabil să crească serotonina. Dr. Mihaela Bilic spune care este doza optimă pe care o putem mânca | VIDEO