Bacau: Un proiect de modernizare cu fonduri europene risca sa piarda finantarea (AUDIO)

Proiectul de modernizare a patru străzi din Bacău are o valoare de aproape 19 milioane de lei, dintre care 14,8 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile din bugetul UE.

Firma care a câştigat licitaţia pentru asfaltarea celor patru străzi din oraşul Bacău aparţine familiei deputatului PSD Viorel Roman.

Caietul de sarcini prevede asfaltarea a peste 2300 de metri de stradă şi a 16.000 de metri pătraţi de parcări şi se apropie de sfârşit. Cu puţin timp înainte de finalizarea proiectului s-a constatat însă că asfaltul ar fi fost produs într-o staţie ilegală şi este de proastă calitate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Stat în Construcţii Nord Est, la respectiva staţie de asfalt s-au descoperit multe nereguli încă din anii trecuţi când s-a solicitat de altfel închiderea fabricii pe motiv că nu corespundea normelor în vigoare.

Reluarea activităţii trebuia făcută în urma unei cereri la Inspectoratul de Stat în Constructii, numai că şefii instituţiei susţin că nu au cunoştinţă de o asemenea solicitare.

Dacă în urma verificărilor demarate de autorităţi se va constata că lucrările nu sunt de calitate atunci proiectul de modernizare a infrastructurii din Bacău va pierde finanţarea.